Osso bucco Milainaise

Benodigdheden
  • Kalfsschenkel
  • Bloem, boter, peper + zout
  • Ui, selder, wortel, look
  • Kalfsfond, witte wijn
  • Tomaten saus sud
Bereiding

Wrijf de schenkels in met wat peper en zout. Snijd het randje vet enkele keren door. Dit trekt bij het bakken meer samen dan het vlees, waardoor de schenkel bol zou gaan staan. Wentel de schenkels door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit de boter met de olie in een pan en bak de schenkels rondom bruin in ca.10 minuten. Maak de ui, de bleekselderij en de wortel schoon, snijd ze klein en fruit ze ca. 3 minuten in het braadvocht. Knijp de teentjes knoflook erboven uit en fruit even mee. Blus dit mengsel met de kalfsfond en de witte wijn. Voeg het vlees weer toe. Laat het geheel met de deksel op de pan in ca. 1 u gaar sudderen. Roer af en toe door. Pas op voor aanbakken, voeg zonodig nog wat kalfsfond toe . voeg nu de tomatensaus sud toe en laat nog een 30 minuten sudderen. Controleer af en toe of het vlees gaar is, presenteer op bord.